Norsk ägare tar över Bra Miljöteknik

I januari köpte den norska avloppskoncernen Biovac Enviromental Technology AS upp Bra Miljöteknik Sverige AB med målsättningen att stärka sin position som Nordens ledande leverantör av små och medelstora avloppsreningsverk.

 

Personalen på Biovac Sverige AB i Uddevalla poserar framför några av produkterna på utomhuslagret. Foto:biovac


I samband med förvärvet byter nu Bra Miljöteknik AB till Biovac Sverige AB. Bolaget har för avsikt att bli en tydligare aktör på den svenska marknaden och satsar fullt ut på sina egna produkter inom vatten och avlopp.

Viktig marknad

– Sverige är en otroligt viktig marknad för oss på Biovac. Genom att dela resurser, kunskap och erfarenheter inom koncernen kan vi fortsätta att uppfylla kundernas krav på hög kvalitet och service, berättar Petter Mellquist, vd för Biovac Environmental Technology AS.

De nya möjligheterna som uppstått i och med förvärvet innebär att det är bråda dagar på kontoret i Uddevalla. Organisationen stödjer kunder och återförsäljare med allt från support till leverans av produkter och reservdelar.

Utveckling i norge

– Det är ett angenämt problem, menar Magnus Eklund, försäljningschef Biovac Sverige AB.

Biovac Environmental Technology-koncernen omsätter årligen omkring 150 norska kronor, i svenska kronor omkring 200 miljoner. Huvudkontor och utvecklingsavdelning finns i Norge.

– 2019 har startat mycket starkt och den nya ägarbilden, där Biovac Environmental Technology AS tar ett helhetsansvar, innebär att våra drygt 60 lokala återförsäljare från norr till söder får ett ännu bättre stöd än tidigare. Det gynnar våra kunder i allra högsta grad, fortsätter Magnus.

Ann-Louise Larsson
Ann-Louise Larsson
Tel: 019-16 61 30
E-post: ann-louise@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades fredag den 31 maj 2019

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste