använd ej" /> Designa din egen skopa i datorn - Entreprenadaktuellt

Designa din egen skopa i datorn

Steelwrist lanserar ett designverktyg där kunderna själva kan utforma sin egen skopa i lugn och ro hemma på sin dator eller mobil.

Steelwrist har lanserat ett digitalt designverktyg där kunderna kan utforma sin egen skopa. Foto: Ann-Louise Larsson

Efterfrågan på specialdesignade skopor har ökat och för att minska arbetsbelastningen för personalen på företaget har Steelwrist nu lanserat designverktyget Custom Build där kunderna själva kan utforma sin skopa.

– Vi har ställt in vissa parametrar som man måste hålla sig inom för att det ska vara möjligt för oss att bygga skopan, men håller man sig inom dessa kan man anpassa sin skopa precis så som man vill ha den. Och dessutom ser man priset för den direkt, säger Markus Nilsson, utvecklingschef på Steelwrist.

I designverktyget kan användaren själv modellera alla mått och vinklar för att optimera skopan för sin speciella applikation eller preferens. Val av tänder, slitribbor och materialkvalitet anpassas direkt i designverktyget. Skopans volym, vikt och dess pris visas på skärmen efterhand som val som görs.

– När man är nöjd och vill beställa skopan skickas alla uppgifter till oss och vi går igenom dem för att se så att allt stämmer. Gör det det så tillverkar vi och levererar skopan till kunden, fortsätter Markus Nilsson.

– Våra kunder är skickliga förare och vet hur en skopa ska vara utformad för fungera optimalt just för sina jobb. Därför är det oerhört kul att vara först i världen med att erbjuda dem ett lättanvänt verktyg där de kan designa sin egen skopa och också få den tillverkad. Jag är stolt att vi återigen visar att vi ligger i teknikens framkant även när det gäller digitaliseringen i branschen, säger Markus Nilsson, utvecklingschef på Steelwrist.

Designverktyget lanserades på MaskinExpo, där besökarna själva kunde prova i montern.

Ann-Louise Larsson
Ann-Louise Larsson
E-post: redaktionen@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades onsdag den 29 maj 2019

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste