Rototilt prisade för säkerhetslösning

Rototilt har fått det tyska innovationspriset German Innovation Award för sitt säkerhetslås Secure Lock, som eliminerar risken för tappade skopor. 

Wolfgang Vogl, CEO Rototilt GmbH och Pär Olofsson, Technical Design Engineer på Rototilt Group var på plats i tyska Berlin och mottog priset som man fått för säkerhetslåset Secure Lock. Foto: Rototilt

 

– Vi är oerhört stolta över utmärkelsen! Vår idé är att ingen på arbetsplatsen ska känna sig otrygg. Med SecureLock är föraren alltid säker på att redskapet är korrekt kopplat, säger Pär Olofsson, konstruktör på Rototilt Group AB, som själv var på plats i Tyskland och tog emot priset.

Säkerhetslåset ger en tydlig ljudsignal som bekräftar att redskapet sitter som det ska och övervakningen sker kontinuerligt för att säkerställa att redskapet alltid är låst. Två helt separata låskretsar ser till att det är en säker koppling och eliminerar elektriska fel. En LED-lampa tänds automatiskt vid redskapsbyte för att förbättra sikten när redskapet kopplas.

German Innovation Award är ett europeiskt pris som vill synliggöra innovationer. Vinnarna står för lösningar som utmärker sig genom användarfokus och mervärde. Rototilt Group AB får utmärkelsen för SecureLock kombinerat i tiltrotator och maskinfäste i kategorin Business to Business - Machines and Engineering.

Ann-Louise Larsson
Ann-Louise Larsson
Tel: 019-16 61 30
E-post: ann-louise@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades torsdag den 30 maj 2019

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste