SDLG över 15 ton blir Volvo i Kina

Volvo CE och SDLG tillverkar och säljer idag varsitt sortiment av grävmaskiner på den kinesiska marknaden. Från och med december nästa år kommer man dock att slå ihop dessa till ett och samma som ska säljas under Volvos flagg.

SDLG:s maskiner över 15 ton kommer att slås ihop med Volvos och säljas under Volvos varumärke i Kina från och med december nästa år. Foto: SDLG

Volvo äger sedan 2007 70 procent av den kinesiska tillverkaren SDLG och har sedan dess ökat nettomsättningen från omkring 3 miljarder till 17 miljarder. Marknadspositionen är stark inom framförallt hjullastare men med tekniskt stöd från Volvo har man även gått in på grävmaskinsmarknaden med stor framgång.

– Genom att slå ihop våra verksamheter för större grävmaskiner i Kina maximerar vi vår förmåga att tillgodose kunder i Kina. SDLG har gått bra alltsedan vi inledde vårt samarbete 2007. Omsättningen ökar för båda varumärkena och vårt samarbete har blivit allt tätare under de här åren, vilket innebär att detta är ett naturligt steg för oss, kommenterar Melker Jernberg, vd för Volvo CE.

Det utökade samarbetet mellan de båda maskintillverkarna innebär att från och med december 2020 kommer alla grävmaskiner på den kinesiska marknaden som väger 15 ton och uppåt tillverkas i en enda produktlinje baserad på den senaste Volvotekniken och vara marknadsförd under Volvovarumärket.

 

Ann-Louise Larsson
Ann-Louise Larsson
E-post: redaktionen@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades måndag den 03 juni 2019

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste