Flakväxlare och vagnar anpassade för högre hastigheter

Ivarssons i Metsjö har lanserat nya modeller av Metaflex-flakväxlare samt vagnar i Meta Q- och Meta X-serierna, som anpassats för höga hastigheter och med förbättrade funktioner.

Ivarssons i Metsjö har lanserat flakväxlare och vagnar som är anpassade för högre hastigheter. Foto: Ivarssons i Metsjö

Företaget har investerat i nya produktionstekniker för att kunna bygga starkare fordon till lägre egenvikt och med längre livslängd. De nya teknikerna har bland annat möjliggjort för Metsjö att behandla både tjockt och tunt material med en oerhörd precision och kvalitet, där ingen detalj är för liten. Vidare har Metsjö en av de största kantpressarna i Sverige, vilken möjliggör extremt effektiv behandling av höghållfasta material, till exempel kan man bocka hela sidan av flaket i ett stycke. 

Även Meta Q-vagnen kommer i en ny version.  Foto: Ivarssons i Metsjö

Metsjö har också valt att anpassa sina vagnar och flakväxlare till högre hastigheter i och med de nya traktorreglerna som tillåter hastigheter i 50 kilometer i timmen. Konstruktionsförbättringar tillsammans med stabila chassin och hjulupphängning med BPW-axlar och kvalitetsdäck gör att företaget nu kan erbjuda ett komplett utbud för transporter i höga hastigheter med hög last.

– Vi lanserar nu nya modeller av våra flakväxlare och vagnar med förbättrade funktioner och anpassade för de nu lagliga högre hastigheterna säger vd Anders Ivarsson. 

– Det är mycket glädjande att man nu får köra i högre hastigheter vilket möjliggör ett större utnyttjande av traktorn som dragarenhet. Det här i kombination med den produktionstekniska utvecklingen har möjliggjort för oss att tillverka våra maskiner på ett ännu bättre sätt med exakt precision i varje steg. Vi lever ju i en bransch med hård konkurrens från omvärlden så det gäller att vi är på tå och ligger i framkant med vår produkt, vilket vi hittills lyckats bra med, fortsätter han.

Ann-Louise Larsson
Ann-Louise Larsson
E-post: redaktionen@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades tisdag den 04 juni 2019

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste