Rototilt uppdaterar tiltrotatorer

Rototilt har uppdaterat sina tiltrotatormodeller R4,R5, R6 och R8. Bland förändringarna märks längre livslängd, smidigare gång och en ny rotationssensor för en mer exakt positionering.

Rototilt har uppdaterat sina tiltrotaotrmodeller R4,R5,R6 och R8. Foto: Rototilt

– Vi jobbar ständigt med förbättringar och väntar inte till en ny tiltrotatormodell innan vi gör nya fördelar tillgängliga på marknaden, berättar produktchef Sven-Roger Ekström.

De nya versionerna av R5, R6 och R8, har en ny snäckväxel med en förbättrad geometri och snävare tillverkningstoleranser för hjul och skruv vilket ger en mjukare gång med mindre friktion. Den nya snäckväxeln är även utrustad med en ny snäckskruv med inbyggda smörjkanaler som förbättrar och ytterligare ökar livslängden på tiltrotatorerna. Modellerna är dessutom utrustade med en ny högtryckstätning.

De nya modellerna av R4, R5, R6 och R8, kommer också med en ny gavelsensor som ger förbättrad positionering genom befintlig RPS-funktion. Sensorn i hydraulmotorn ersätts därmed av en rotationssensor i gaveln. Den nya sensorn läser absoluttal med mer exakt precision. Därtill kommer den med en ny mjukvara för det intelligenta styrsystemet Innovative Control System (ICS) som har en rad smarta funktioner. Med den medföljande displayen har föraren även enklare justeringsmöjligheter och bättre överblick av tiltrotatorsystemet.

Produktionsstart för de uppdaterade modellerna var månadsskiftet april/maj.

Ann-Louise Larsson
Ann-Louise Larsson
E-post: redaktionen@entreprenadaktuellt.se

 

 

 

Artikeln publicerades tisdag den 04 juni 2019

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste