Engcon utsedd till gasellmästare

För att främja tillväxten i industrisverige ytterligare lanserade Dagens industri hedersutmärkelsen Mästargasell, ett sätt att lyfta de företag som håller sig kvar i täten av tillväxtligan år efter år. Engcon, med sina tio gasellutmärkelser, har utsetts till ”Mästarnas mästare”.

Engons grundare Stig Engström (till vänster) tar emot en tidigare Gasell av DI. Foto: Claes-Göran Flinck

Dagens Industris Mästargaselldiplom i tillväxt är en ny utmärkelse som Dagens industri lanserade för att markera sitt 20-års jubileum, där de svenska företag som mottagit minst tre Gasellutmärkelser tilldelas priset. Engcon har rekordet med tio Gasellutmärkelser – vilket innebar att bolaget dessutom utsågs till Mästarnas Mästare.

– Det är alltid roligt när Engcon och våra produkter uppmärksammas. Vi har haft en fantastisk utveckling de senaste tio åren och intar nya marknader, men det innebär såklart också hårt arbete. Att bli utnämnd till Mästarnas mästare är ett kvitto på att vi gör rätt saker, säger Stig Engström, grundare av Engcon, i ett pressmeddelande.

Engcon bildades i Strömsund 1990 av Stig Engström. Sedan dess har utvecklingen gått i ett rasande tempo. Idag har Engcon Group en miljardomsättning, över 280 anställda och försäljning i över 15 länder.

 

DI om Engcons succé:
”Sedan starten år 2000 har ca 19 000 Gasellutmärkelser delats ut till snabbväxande bolag runt om i Sverige. Antalet Gasellföretag är drygt hälften så många. Vissa lyckas nämligen med bedriften att uppnå de tuffa kriterierna flera gånger. Nyheten Mästargaselldiplom går till de bolag som utsetts till Gasellföretag minst tre gånger. Engcon Group är ensam om att ha utnämnts till Gasellföretag tio gånger och utsågs därför till Mästarnas mästare”. 

 

Ann-Louise Larsson
Ann-Louise Larsson
E-post: redaktionen@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades tisdag den 11 juni 2019

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste