Sennebogen utökar med ny hybrid

Sennebogen utökar sitt sortiment med en ny hybridmaskin, 855E, riktad mot användning inom skrothantering, terminal- och hamnarbete.

Sennebogen 855E är en ny hybridmaskin för bland annat skrothantering och terminalarbete. Foto: Sennebogen

Nya Sennebogen 855E Hybrid fyller sin plats mellan befintliga modellerna 850 E och 860 E och ger kunderna ytterligare valmöjlighet i maskinstorlek, räckvidd och prestanda. Maskinen drivs av en 231 kilowatts Tier 5-godkänd dieselmotor med automatisk tomgång och EcoMode. Den finns även i ett utförande med en Tier-3-motor på 227 kilowatt samt i en elektrisk version på 200 kilowatt. Efterfrågan på ökad lyftkapacitet och räckvidd har Sennebogen mött med räckvidder från 17 meter till 21 meter. Även vid den längsta räckvidden har den kraftfulla, robusta maskinen en lyftkapacitet på 7,7 ton.

Maskinen har ett så kallat ”Green Hybrid System” som ger energibesparingar på upp till 30 procent. I alla arbetssituationer där material höjs och sänks ger Green Hybridsystemet energi, samtidigt som användningen av dieselmotorn minskar, vilket i sin tur resulterar i en systematisk bränslebesparing. En energiåtervinningscylinder, monterad på bommen, komprimerar och lagrar energin som produceras när bommen sänks. Den ackumulerade energin är sedan tillgänglig vid nästa lyft. Principen kan liknas vid en fjäder som komprimeras och sedan släpper sin energi när den får expandera. Därmed reduceras energikostnaderna upp till 30 procent.

855E är utrustad med Sennebogens Maxcab-hytt alternativt den rymliga Mastercab-hytten. Båda ger föraren en bekväm arbetsmiljö med bland annat ergonomiskt inställbart komfortsäte, gott om förvaringsutrymme, optimerad ljudisolering och den specialutvecklade Sennebogen-joysticken.

Ann-Louise Larsson
Ann-Louise Larsson
E-post: redaktionen@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades tisdag den 11 juni 2019

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste