GRÖNYTA: Walker Mowers godkänner HVO

Walker Mowers Sweden AB har godkänt användning av HVO100 i samtliga dieselmodeller. 

Walker Mowers Sweden AB godkänner HVO100 -bränsle till samtliga dieselmodeller med full garanti. Foto: Walker Mowers

HVO står för hydrerad vegetabilisk olja och är ett syntetiskt fossilfritt bränsle som är uppbyggd av kolväteföreningar. Produkten kan beskrivas som en kopia på vanlig fossil diesel och kan därför användas i en vanlig dieselmotor utan några som helst modifieringar. 

– Den miljömässiga aspekten har blivit en central del för våra kunder i processen då man skall välja maskiner för sin grönyteskötsel och de senaste åren har vi sett en ökad av användning av HVO100 i Walkers dieselklippare, de goda resultat vi sett och upplevt möjliggör för oss att släppa HVO100-bränslet fritt för våra kunder att använda med full garanti i Walkers dieselmaskiner, säger Pontus Herrlin, vd för Walker Mowers Sweden AB.

Ann-Louise Larsson
Ann-Louise Larsson
Tel: 019-16 61 30
E-post: ann-louise@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades fredag den 14 juni 2019

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste

Digitalt, självkörande och klimatsmart – så tror Bomag om framtiden

Under två dagar har Bomag bjudit in kunder och press till ”Innovations Days” vid fabriken och huvudkontoret i Boppard, en timmas bilresa norrut från Frankfurt. Den röda tråden genom dagarna har varit de tre ledorden; digitalisering, automatisering och minskade utsläpp. Bland annat har den självkörande välten Robomag  BW154 visats, som man kunnat se för första gången på Bauma tidigare i år.

 

Kommentera