Ägarskifte för maskinhandel i Rinkaby

Söderberg & Haaks verksamhet i Rinkaby har nyligen sålts och nya ägare är Magnus Pehrsson och Andreas Nilsson, som båda arbetat i företaget sedan 2014. Nytt namn på verksamheten kommer bli Rinkaby Maskin AB. 

Magnus Pehrsson och Andreas Nilsson har förvärvat verksamheten i Rinkaby från Söderberg & Haak. Bolagets namn kommer efter tillträdet att bli Rinkaby Maskin AB. Magnus och Andreas har båda arbetat i företaget sedan 2014.

Rinkaby Maskin AB kommer att fortsätta att representera Krone, Amazone, Dal-Bo och Komatsu, som alla importeras av Söderberg & Haak Maskin. Utöver detta har företaget skrivit en avsiktsförklaring med Case IH om framtida samarbete gällande traktorer och tröskor. Man kommer att fortsätta med service och support av redan sålda Deutz-Fahr maskiner.

I och med denna förändring kommer företaget även att utvidga sitt säljområde för hela Komatsus produktportfölj till hela Blekinge och östra Skåne.

– Vi känner stora förhoppningar och god tilltro inför framtiden och jag hoppas att våra kunder gör det samma och vi ser framför oss att vi ska kunna erbjuda våra kunder samma goda servicenivå i framtiden, säger Magnus Pehrsson, vd och säljare på Rinkaby Maskin i ett pressmeddelande. 

– Med dessa förändringar får vi ett ännu starkare produktprogram på lantbrukssidan samtidigt som vi ser goda synergieffekter i bolaget med försäljning av Komatsus tunga segment, säger Andreas Nilsson, säljare på Rinkaby Maskin.

 

Ann-Louise Larsson
Ann-Louise Larsson
Tel: 019-16 61 30
E-post: ann-louise@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades måndag den 24 juni 2019

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste

Digitalt, självkörande och klimatsmart – så tror Bomag om framtiden

Under två dagar har Bomag bjudit in kunder och press till ”Innovations Days” vid fabriken och huvudkontoret i Boppard, en timmas bilresa norrut från Frankfurt. Den röda tråden genom dagarna har varit de tre ledorden; digitalisering, automatisering och minskade utsläpp. Bland annat har den självkörande välten Robomag  BW154 visats, som man kunnat se för första gången på Bauma tidigare i år.

 

Kommentera