Enklare valsbyte på shredder

Nu kommer valsbytet att gå snabbare och smidigare på Arjes shredder Impaktor 250. Ett nytt kassettsystem gör att användaren bara behöver lossa på fyra bultar för att byta valsen.

Genom ett kassettsystem blir valsbytet enkelt på shreddern Arje Impaktor 250 som Andersen Contractor visade på MaskinExpo.     
Foto: Ann-Louise Larsson

 

Arjes Impaktor 250 lanserades på ConExpo i Las Vegas 2017 och hade Sverigepremiär ett halvår senare. På MaskinExpo visade Andersen Contractor maskinen i ett utförande med en steg 4 Final-motor och ett kassettsystem för enklare valsbyten.

– Det enda man behöver göra är att lossa på fyra bultar, ta ut den gamla kassetten och kroka i den nya. Det tar inte mer än 20-40 minuter att göra, säger Thomas Hind, säljare på Andersen Contractor.

Valsen byts ungefär var 300:e timma, beroende på vilka material som krossas. Impaktor 250 kombinerar fördelarna av en käftkross och en kvarn i en och samma maskin. Först krossas materialet av de två kraftfulla valsarna. Sedan sekundärkrossas materialet av dubbla mothåll i kombination med en vibroplatta för en exakt slutfraktion med hög kapacitet. Den kan användas till material som betong, tegel, asfalt och byggavfall. Slutfraktionen är 0 – 55 millimeter. Kapacitet för är betong upp till 95 ton per timme, för bygg- och rivavfall upp till 110 ton per timme.

Ann-Louise Larsson
Ann-Louise Larsson
Tel: 019-16 61 30
E-post: ann-louise@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades tisdag den 02 juli 2019

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste

Digitalt, självkörande och klimatsmart – så tror Bomag om framtiden

Under två dagar har Bomag bjudit in kunder och press till ”Innovations Days” vid fabriken och huvudkontoret i Boppard, en timmas bilresa norrut från Frankfurt. Den röda tråden genom dagarna har varit de tre ledorden; digitalisering, automatisering och minskade utsläpp. Bland annat har den självkörande välten Robomag  BW154 visats, som man kunnat se för första gången på Bauma tidigare i år.

 

Kommentera