Borgeby - Sverigepremiärer för lastmaskiner

På årets Borgeby Fältdagar visades det bland Sverigepremiär för tre nya lastmaskinsmodeller. Två gröna och en röd.

Hüllert Maskin hade Sverigepremiär för Merlo Multifarmer 34.9. MF 34.9 har en 136 hk motor, kan lyfta 3,4 ton och har en lyfthöjd på 9 meter. Maskinen är utrustade med trepunktslyft som klarar 3 ton, kraftuttag och en hitchkrok som klarar 21 ton. Foto: Erik Brink

 

Scantruck visade upp Manitous nya modell MLA-T 516-75 H på Borgeby Fältdagar. Modellen som hade Sverigepremiär ingår i Manitous nya serie av midjestyrda teleskoplastmaskiner. MLA-T 516-75 H har en 75 hk motor, hydrostatisk drift, lyfter 1,6 ton och har en lyfthöjd på 5 meter.
Foto: Erik Brink

 

Nordfarm presenterade den nya stora 8-serien från Avant som hade sin världspremiär i april. Med den nya serien tar Avant steget upp bland lastmaskiner med en liten maskin som klarar att lyfta 1900 kg och med tillräcklig lyfthöjd för att lasta en fullfodervagn eller i en lastbil.
Foto: Erik Brink

 

Erik Brink
Erik Brink
Tel: 070-600 45 48
E-post: erik@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades torsdag den 27 juni 2019

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste

Digitalt, självkörande och klimatsmart – så tror Bomag om framtiden

Under två dagar har Bomag bjudit in kunder och press till ”Innovations Days” vid fabriken och huvudkontoret i Boppard, en timmas bilresa norrut från Frankfurt. Den röda tråden genom dagarna har varit de tre ledorden; digitalisering, automatisering och minskade utsläpp. Bland annat har den självkörande välten Robomag  BW154 visats, som man kunnat se för första gången på Bauma tidigare i år.

 

Kommentera