Trafiksäkerheten på E12 i Umeå förbättras

Peab ska bygga 1,5 kilometer ny mötesfri väg från Baggbölevägen till Klockarbäcken i Umeå samt bredda Vännäsvägen till mötesfri väg fram till Norra länken. Det är en del av den nya ringleden runtstaden.

I projektet ingår det bland annat att bygga en ny trafikplats, fem nya broar samt en cirkulationsplats. Det ingår även omfattande vatten- och avloppsarbete inklusive en råvattenledning och fjärrvärme.

– Den nya ringleden runt Umeå byggs bland annat för att förbättra luftkvaliteten, öka framkomligheten samt förbättra trafiksäkerheten i centrala Umeå. Det känns självklart bra att vara en del i den förbättringen. Detta medför även ökade möjligheter för Umeå stad att utvecklas och växa, säger Jörgen Eriksson, regionchef Peab, i ett pressmeddelande. 

Uppdraget är en totalentreprenad med byggstart i augusti i år och som beräknas vara färdig hösten 2021. Beställare är Trafikverket och kontraktssumman uppgår till 268 miljoner kronor.

Ann-Louise Larsson
Ann-Louise Larsson
Tel: 019-16 61 30
E-post: ann-louise@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades måndag den 01 juli 2019

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste

Digitalt, självkörande och klimatsmart – så tror Bomag om framtiden

Under två dagar har Bomag bjudit in kunder och press till ”Innovations Days” vid fabriken och huvudkontoret i Boppard, en timmas bilresa norrut från Frankfurt. Den röda tråden genom dagarna har varit de tre ledorden; digitalisering, automatisering och minskade utsläpp. Bland annat har den självkörande välten Robomag  BW154 visats, som man kunnat se för första gången på Bauma tidigare i år.

 

Kommentera