Peab köper nordisk beläggnings- och ballastverksamhet

Peab har förvärvat beläggnings- och ballastverksamhet i Norden av YIT. Det ger Peab en unik och marknadsledande position inom denna verksamhet i Norden.

Jesper Göransson, vd och koncernchef Peab och Kari Kauniskangas, vd och koncernchef YIT, signerar avtalet.
Foto: Jyri Laitinen

Peab är redan idag en av de ledande aktörerna inom tillverkning och utläggning av asfalt liksom verksamhet inom ballast i Sverige och Norge. Genom att köpa motsvarande verksamheter av YIT expanderar man till fler länder.

Förvärvet innebär övertagande av ungefär 200 strategiskt placerade täkter samt 63 asfaltverk i Norden. Förvärvet innebär också övertagande av omkring 1 700 medarbetare. Efter förvärvet får Peab en unik och marknadsledande position i Norden inom dessa områden. En ökad geografisk spridning inom verksamheter som normalt sett är mindre konjunkturkänsliga ökar stabiliteten i koncernen. Dessutom skapas förutsättningar för vidare expansion och utveckling av andra verksamheter såsom Recycling och Betong.

–  Genom detta förvärv tar vi nästa steg i utvecklingen av Peab som Nordens Samhällsbyggare. Beläggnings- och ballastverksamhet är nära kopplat till samhällsutvecklingen både vad gäller anläggnings- och byggprodukter. Genom att expandera inom dessa delar lägger vi plattformen för att fortsätta växa och förstärka lönsamheten. En ökad geografisk spridning inom verksamheter som normalt sett är mindre konjunkturkänsliga skapar stabilitet. Med denna bas fortsätter också resan med att utveckla nya produkter och metoder för att möta våra kunders behov av hållbara lösningar, säger Jesper Göransson, vd och koncernchef i Peab, i ett pressmeddelande.

Tillträde förväntas ske den 1 januari 2020, under förutsättning att affären från grönt ljus från konkurrensmyndigheter.

Ann-Louise Larsson
Ann-Louise Larsson
E-post: redaktionen@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades fredag den 05 juli 2019

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste