Tre gånger större för Amas

Amas Svenska Ab har byggt nytt i Enköping och de nya lokalerna är tre gånger så stora som de gamla.
– Sist vi byggde nytt var för 13 år sedan, jag tyckte då vi hade mycket yta att växa på men det har gått snabbt, säger Amas ägare Ulf Dolfei.

Amas ökar sin yta rejält i den nya anläggningen som ligger längs med E18 i Enköping. De nya lokalerna är ungefär tre gånger så stora som de gamla. Foto: Amas

– De nya lokalerna ligger bara ett stenkast bort på ett område som växer snabbt, vi finns numera precis intill första avfarten till Enköping från E18 om du kommer från Stockholm, en logistikmässig mycket bättre placering, säger Ulf Dolfei.

– Snart kan vi lägga flytten bakom oss och vässa verksamheten ytterligare, säger Amas Svenska AB:s ägare Ulf Dolfei. 

AMAS Svenska AB grundades 1987 och säljer bland annat hydraulhammare från Furukawa, men har även ett komplett sortiment av rivnings-, demolerings- och återvinningsutrustning för grävmaskiner.

– Här ryms kontor, lager, verkstad, tvätthall, konferenslokal, personalutrymmen samt väl tilltagna gemensamytor. Dessutom en stor gårdsplan för att förenkla lossning och lastning, berättar Ulf Dolfei om de nya lokalerna.

– Vi har i stort sett tre gånger så stor yta nu, detta gör att vi kunnat dela upp verksamhetens arbetsområden i egna delar. Lagerhanteringen är nu helt separerarad från serviceverkstaden och betydligt större än tidigare. Verkstaden har i sin tur fler arbetsstationer än tidigare.

– De som hunnit hit för att kika blir förvånade när de får höra att vi endast är 8 personer på dessa ytor. Jag har satsat på stora lokaler, dels för personalens skull men även för framtida expansion, man ska inte behöva trängas, tillägger Ulf Dolfei.

Interaktiva skärmar underlättar planeringen av verkstadsarbetet. 

Men det är inte bara personalen som drar nytta av de nya lokalerna, även kundnytta kommer öka då man kan hantera flera servicejobb samtidigt, lagerföra ännu mer och bli effektivare.

– Branschen och hela Sverige springer allt snabbare därför har vi investerat en hel del, både i ny och gammal teknik för att möta denna trend. Bland annat stora interaktiva skärmar ute i verkstaden vilket underlättar servicearbeten. Våra servicetekniker kan enkelt ta upp dokumentation direkt i storformat. Dessutom har flera traverser monterats upp vilket leder till bättre arbetsmiljö och enklare montering, säger Ulf Dolfei.

Minst lika viktigt har miljötänket varit. Hela taket på den nybyggda fastigheten är täckt med solpaneler.

– Vi kan producera mer energi än vad vi förbrukar, överskottet kan säljas och vi kan räkna hem hela investeringen inom några år.

Ann-Louise Larsson
Ann-Louise Larsson
E-post: redaktionen@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades måndag den 08 juli 2019

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste