JCB investerar i brasiliansk fabrik

JCB investerar 25 miljoner dollar i sin brasilianska fabrik för att kunna växla upp tempot och utveckla nya produkter för den sydamerikanska marknaden.

JCB:s ordförande Lord Bamford till höger har tagit emot guvernör för São Paulo, Brasilien, vid huvudkontoret i Storbritannien, där man samtidigt tillkännagav investeringen i den brasilianska fabriken. Foto: JCB

Brittiska JCB har haft produktion i Brasilien sedan 2001, senast 2012 investerades hela 100 miljoner dollar i en ny fabrik i São Paulo och nu har man tillkännagett att ytterligare 25 miljoner dollar ska investeras i att öka produktionstakten och ta fram nya produkter för den brasilianska och sydamerikanska marknaden.

– Vi har en produktionsanläggning i världsklass i Brasilien och investeringen som tillkännages idag gör att vi kan ta tillvara alla möjligheter till tillväxt som ligger framför oss. Den brasilianska marknaden är mycket gynnsam och har vuxit kraftigt under de senaste 18 månaderna och fortsätter växa. Det finns några väldigt spännande möjligheter framöver, säger JCB:s vd Graeme Macdonald.

 

Ann-Louise Larsson
Ann-Louise Larsson
Tel: 019-16 61 30
E-post: ann-louise@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades torsdag den 11 juli 2019

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste