6 av 10 anser sig ha blivit bättre på att samla in och analysera data

En ny rapport visar att drygt 6 av 10 inom anläggningsbranschen tycker att deras förmåga att samla in och analysera data har förbättrats under de senaste åren.

Allt fler inom anläggningsbranschen tycker sig ha blivit bättre på att samla in och analysera data enligt en ny brittisk undersökning. 

Rapporten är gjord av Dodge Data & Analytics i samarbete med Trimble-ägda mjukvaruleverantören Viewpoint. Resultatet visar att många entreprenörer inom anläggningsbranschen tror att förbättringar av fältinsamling kommer att medföra en ändamålsenlig förändring under de närmaste tre åren och driva branschens digitala omvandling, skriver den brittiska sajten International Construction.

Resultaten visar också att entreprenörer som använder programvara för att samla arbetsplatsdata har betydligt högre tillfredsställelse än dem som använder pappersblanketter eller kalkylblad. Den främsta anledningen till att inte hantera data i molnet är säkerhet uppger de tillfrågade.

– Entreprenörer kräver enklare, bättre och mer konsekvent insamling av data för att möjliggöra bättre mätning av projektets prestanda och körning mot större vinster, konstaterar Matt Harris, produktchef på Viewpoint i en intervju med International Construction. 

Ann-Louise Larsson
Ann-Louise Larsson
E-post: redaktionen@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades fredag den 12 juli 2019

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste