JCB lanserar runtomsvängande teleskoplastare

JCB har sett en ökad efterfrågan på runtomsvängande maskiner med högre lyftkapacitet och har nu lanserat den första modellen i en ny serie runtomsvängande maskiner – Hydraload 555-210R.

Hydraload 555-210R är den första modellen i en ny serie runtomsvängande maskiner som JCB lanserar. Foto: JCB

Den klarar att lyfta 5,5 ton, maximal arbetshöjd är 20,5 meter. God sikt runt om har varit viktigt i utvecklingen av maskinen och därför har man placerat motorn så lågt ner som möjligt och även bommen har en lågbyggd design. Kameror hjälper till att förbättra sikten från olika vinklar ytterligare.

Stödbenen har ett automatiskt läge för ”snabbutplacering” för att göra uppställningstiden så kort som möjligt och ett extra högt flöde för vinschen gör maskinen effektiv att arbeta med, uppger tillverkaren.

Maskinen drivs av en JCB Ecomax motor och delar komponenter med övriga Loadall maskiner i JCB:s sortiment. Livelink-telematiksystemet är standardutrustning. Fjärrstyrning kommer att kunna erbjudas till maskinen.

– Runtomsvängande teleskoplastare har blivit en kostnadseffektiv ersättare till mindre mobilkranar och erbjuder snabb uppställning med möjlighet att utföra tekniska lyftoperationer, uppger tillverkaren.

 

Ann-Louise Larsson
Ann-Louise Larsson
E-post: redaktionen@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades fredag den 12 juli 2019

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste