Jubileums-Hitachi till Norge

Hitachi har nyligen tillverkat maskin nummer 300 000 i Japan och den levererades inte helt oväntat till en kund i vårt grannland Norge.

En Hitachi ZX85-6 blev maskin nummer 300 000 producerad på Hitachis fabrik i Japan. Den är såld och levererad till en kund i Norge. Foto: Nasta

Jubileumsmaskinen var en ZX85-6, en bandgrävare på åtta ton, och levererades under juli till Brødrene Gudbrandsen AS i Norge – och att det är just en norsk kund som får ta emot maskinen är inte helt oväntat. Norge är nämligen det land utanför Japan där det säljs flest åttatonnare. Under de senaste 20 åren har den norska importören Nasta AS sålt en bra bit över 2 000 åttatons-maskiner, skriver den norska tidningen Anleggsmaskinen.

Brødrene Gudbrandsen köpte sin första Hitachi 1987 och har idag en stor orange flotta från fem ton upp till 40 ton. Jubileumsmaskinen är den tredje företaget köper av samma modell och den kommer att tas i bruk direkt på VA- och trädgårdsanläggningsjobb. Maskinen är tillverkad i Tierrafabriken i Japan, en fabrik där man tillverkar maskiner upp till åtta ton. Varje år tillverkar fabriken ungefär 25 000 enheter, 600 personer arbetar här.

 

Ann-Louise Larsson
Ann-Louise Larsson
E-post: redaktionen@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades fredag den 12 juli 2019

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste