Epiroc får stororder från Chile

Epiroc har fått en stororder från en koppargruva i Chile. Maskinerna ska användas för att expandera gruvverksamheten och order är värd 135 miljoner kronor.

Epiroc offentliggjorde affären i juni och meddelar att det är byggkoncernen Züblin International GmbH Chile  Spa som är beställare och ska använda de nya maskinerna i den underjordiska koppargruvan El Teniente i centrala Chile, som drivs av statligt ägda Codelco, världens största kopparproducent. Gruvverksamheten ska nu expandera.

Därför har man beställt olika modeller av ortdrivningsaggregat och undrejordslastare. Ordern är värd 135 miljoner kronor, inklusive teknisk support på plats i Chile. Maskinerna tillverkas vid Epirocs anläggning i Örebro och har börjat levereras. Samtliga maskiner ska vara på plats i början av 2020. De kommer vara utrustade med Epirocs telematiksystem Certiq, vilken möjliggör automatiserad och intelligent övervakning av produktivitet och maskinprestanda. 

– Vi är stolta över att spela en viktig roll då El Teniente-gruvan expanderas och får fortsätta att vara livskraftig under många år till på ett produktivt och säkert sätt, säger Helena Hedblom, Epirocs gruv- och infrastrukturchef, i ett pressmeddelande. 

 

Ann-Louise Larsson
Ann-Louise Larsson
Tel: 019-16 61 30
E-post: ann-louise@entreprenadaktuellt.se

 

 
Artikeln publicerades tisdag den 16 juli 2019

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste