NCC och Riksbyggen tecknar avtal om hållbara bostadsbyggen

NCC och Riksbyggen har tecknat ett ramavtal gällande utveckling av hållbara bostäder och boendemiljöer. Avtalet är rikstäckande och har tecknats på tre år.

NCC och Riksbyggen tecknar avtal om hållbart bostadsbyggande. Avtalet löper på tre år med start i augusti i år. Foto: NCC

– NCC delar vår ambition att utveckla hållbara bostäder och boendemiljöer anpassade för vanliga plånböcker. Med ett ramavtal som rör hela landet kan vi fortsätta och förstärka Riksbyggens arbete med att skapa hållbara och attraktiva bostäder. Genom avtalet hoppas vi också nå kortare ledtider gällande projektering och byggnation. Bra bostäder på kortare tid och med ökad kostnadseffektivitet, säger Mårten Lilja, vice vd och chef för affärsområde ”bostad” på Riksbyggen, i ett pressmeddelande.

Ramavtalet mellan parterna syftar till att utveckla och bygga bostäder och boendemiljöer med standardiserade lösningar.

– Vi är övertygade om att kostnadseffektiva bostadsprodukter är en del av lösningen för att nå en varierande stadsbild och ett hållbart samhälle där alla har råd att bo. Med ett strategiskt ramavtal kan vi effektivisera projekten i alla dess olika faser samt göra det enklare att producera den mängd och den kvalitet på bostäder som Riksbyggens kunder efterfrågar, säger Marcus Sandlund, affärschef NCC Building Sweden.

Det rikstäckande ramavtalet gäller från och med augusti i år och löper i tre år med möjlighet till två års förlängning.

Ann-Louise Larsson
Ann-Louise Larsson
Tel: 019-16 61 30
E-post: ann-louise@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades onsdag den 17 juli 2019

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste