NCC:s högsta orderstock hittills

NCC kunde under andra kvartalet räkna hem sin största orderstock hittills. Det framgår av kvartalsrapporten som bolaget presenterade förra veckan.

 

NCC kan summera ett gynnsamt andra kvartal med den största orderstocken hittills. Foto: Erik Maartensson/NCC

NCC:s vd och koncernchef Tomas Carlsson skriver i kvartalsrapporten om en god och stabil marknad inom samtliga affärsområden. Någon avmattning på bostadssidan har företaget inte märkt av, orderingången på bostadsprojekt är fortsatt hög. Totalt sett ökade orderingången jämfört med samma period förra året, drivet framförallt av en mycket stark orderingång inom Building Nordics och Infrastructure. Den totala orderstocken är NCC:s högsta hittills. Orderingången uppgick till 16 070 miljoner svenska kronor i det andra kvartalet och till 31 572 miljoner kronor under det första halvåret.

– Vid den här tiden förra året hade jag inlett en genomlysning av bolaget, vilket sedan ledde fram till ett kraftfullt åtgärdsprogram under hösten och en annan syn på risk. I en marknad med många möjligheter är vårt fokus nu på att disciplinerat välja rätt projekt med rätt risknivå. Vi har förstärkt våra interna processer och sätter lönsamhet före tillväxt i hela verksamheten. Vår förändringsresa har bara börjat och vi samlar oss nu för att lägga en stark bas för en långsiktigt stabil och lönsam framtida utveckling, skriver Tomas Carlsson i kvartalsrapporten.

Ann-Louise Larsson
Ann-Louise Larsson
E-post: redaktionen@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades måndag den 22 juli 2019

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste