Bättre resultat för Peab första halvåret

Peab har under första halvåret i år ökat omsättningen och förbättrat rörelseresultatet. Det framgår av bolagets halvårsrapport som presenterades förra veckan.

Nettoomsättningen uppgick under perioden till 25 695 miljoner kronor och rörelsereslutatet till 1 086 miljoner kronor.

Jesper Göransson, vd och koncernchef för Peab, ger goda framtidsutsikter i bolagets halvårsrapport. Foto: Peab

Affärsområde ”Bygg” ökade omsättningen och uppvisade en ökad rörelsemarginal. Affärsom råde ”Anläggning” har oförändrad omsättning med något lägre resultat. Affärsområde ”Industri” har högre om sättning men något lägre rörelsemarginal för första halvåret, fortfarande påverkat av säsongseffekter till följd av ökad aktivitet inom asfaltsområdet.

–  Efterfrågan på byggmarknaden är fortsatt god, men med olika förutsättningar beroende på geografi och produkt. Peab har under första halvåret 2019 ökat omsättningen och förbättrat rörelseresultatet. Vi fortsätter investera i projektutvecklingsverksamheten och breddar samtidigt vår industriverksamhet genom förvärvet av YITs beläggnings- och ballastverksamhet i Norden. Avtalet undertecknades i början av juli och tillträde beräknas ske den 1 januari 2020, säger Jesper Göransson, vd och koncernchef för Peab, i en kommentar till halvårsrapporten.

Framtidsutsikterna bedöms vara goda, i både Sverige och Norge visar prognoserna tillväxt på anläggningsmarknaden de kommande två åren.

– För 2019 har vi ett starkt orderläge och bredden i verksamheten gör att vi kan möta nedgångar i vissa segment med uppgångar i andra, uppger Jesper Göransson.

 

Ann-Louise Larsson
Ann-Louise Larsson
Tel: 019-16 61 30
E-post: ann-louise@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades tisdag den 23 juli 2019

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste