Volvo och Samsung i allians kring batteriutveckling

Volvokoncernen har tillsammans med Samsung ingått en strategisk allians för att utveckla batterier till lastbilar. Samarbetet syftar bland annat till att öka utvecklingshastigheten.

Samsung SDI har för avsikt att tillhandahålla battericeller och moduler för att möta efterfrågan på Volvokoncernens elektrifierade lastbilar. Avsikten är att Volvokoncernen kommer att använda Samsung SDI:s batteripaketteknik för montering i Volvokoncernens produktion av elektrifierade lastbilar. Alliansen mellan de båda företaget omfattar gemensam utveckling av batterier som är speciellt anpassade för Volvokoncernens lastbilar.

– Volvokoncernen är en av världens största tillverkare av kommersiella fordon. Med elektrifieringen av fordon kommer de ökande behoven av transporter att ske på ett renare och tystare sätt och öppna nya möjligheter för våra kunder och för samhället i stort. Alliansen med Samsung SDI är ett viktigt nästa steg på vår resa mot att erbjuda världens mest verkligt hållbara transportsystem och fossilfria alternativ i våra fordon, säger Martin Lundstedt, vd och koncernchef för Volvo, i ett pressmeddelande.

– Samsung SDI är privilegierade att ingå en strategisk allians med Volvokoncernen. Vi övertygade om att denna allians kommer att erbjuda överlägsna erbjudanden inom energi, säkerhet och hållbarhet för fordonsindustrin, mitt i transportbranschens förändring. Vi är övertygade om att denna allians kommer att säkerställa en långsiktig, marknadsledande position för de två företagen, säger Young-Hyun Jun, vd Samsung SDI.

– Vi välkomnar den expertis som Samsung SDI bidrar med till Volvokoncernen. Med detta samarbete är vi väl positionerade för att möta ökande marknadskrav. Genom att använda Samsung SDI:s omfattande kunskap kring batteriteknik stärker vi ytterligare vår redan avancerade elektromobilitetsteknik, säger Andrea Fuder, inköpschef för Volvokoncernen.

Ann-Louise Larsson
Ann-Louise Larsson
E-post: redaktionen@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades torsdag den 25 juli 2019

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste