Svensk ellastbil rullar ut i augusti

Den svenska elfordonstillverkaren Inzile har börjat tillverkat en förserie på tio exemplar av den fossilfria transportlastbilen PRO4 och den första ska rulla ut i augusti.  Redan första kvartalet nästa år räknar företaget att vara igång med serieproduktion och har för avsikt att producera 260 fordon under nästa år.

Västerviksföretaget Inzile startar nu förproduktion av den lätta ellastbilen PRO4 och räknar med att vara igång med serieproduktionen till hösten. Foto: Inzile

Inzile är baserat i Västervik och tillverkar lätta ellastbilar byggda i moduler för att lätt kunna utrustas med flak, skåp eller trailer, beroende på målgrupp och användningsområde. Maximal lastkapacitet ligger på ett ton. Den har en räckvidd på upp till 240 kilometer och en maxhastighet på 50 kilometer i timmen. Fordonet har utvecklats i syfte att skapa förutsättningar för smarta och fossilfria städer. Bland annat har man riktat in sig på parkförvaltningar, kommuner samt entreprenad- och transportföretag.

Företaget börsintroducerades i juni och har nu kunnat inleda tillverkningen av de första tio fordonen. Det första fordonet kommer att testköras redan under senare delen av augusti. Nästa år har man för avsikt att dra igång serieproduktionen och målet har skruvat rejält till 260 fordon under året. Serietillverkningen kommer att ske i Inziles nya produktionsanläggning i Västervik. 

– Vår börsintroduktion har gett oss finanser och möjligheter att öka tempot och inleda vår produktion. Enligt vår ursprungliga plan skulle vi inleda serietillverkningen redan under slutet av 2019. Denna skjuts nu framåt något till första kvartalet 2020. Vi hade inte räknat med att en försening av finansieringen via IPO (börsintroduktionen) på ett kvartal skulle påverka vår tidplan. Dock kan vi nu konstatera att den förkortade ledtiden mellan erhållen finansiering och rekrytering av erfarna arbetsledare inte räcker till. Vi vill inleda serieproduktionen så fort det går, men det är avgörande att ha rätt kompetens på plats, skriver Inzile i ett pressmeddelande. 

 

Ann-Louise Larsson
Ann-Louise Larsson
Tel: 019-16 61 30
E-post: ann-louise@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades fredag den 26 juli 2019

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste