Nyab har rott nytt projekt i hamn

50 000 kvadratmeter nya terminalytor ska byggas i Piteå hamn och det är Nyab AB som fått uppdraget. Projektet ska vara färdigt i oktober nästa år.

Avtalet är undertecknat och Utveckling Piteå Port & Hub etapp 3 kan ta sin början. Från vänster, NYAB:s platschef Erik Öhman, Lars Wikström, infrastrukturansvarig och Ulrika Nilsson, VD Piteå Port & Hub. Foto: Nyab

Piteå Port & Hub AB rustar för ökad kvalitet och kapacitet i sin hamnverksamhet på Haraholmen. Därför bygger man ut med totalt 50 000 kvadratmeter nya terminalytor.

– Ett väldigt intressant och roligt projekt, det som framförallt skiljer sig mot traditionella entreprenadprojekt är de delar som går i anslutning till och i vatten. Även den logistiska utmaningen där stora volymer berg ska hanteras och transporteras passar oss väl då det tas från egen CE-certifierad bergtäktsverksamhet. Det vill säga att vi har kontroll från ax till limpa, säger Lasse Andersson, entreprenadingenjör på Nyab.

Sammantaget innefattar uppdraget 300 000 ton fyllning av morän och berg för erosionsskydd. Även 13 500 ton asfalt samt elarbeten för belysning ingår. Fyllnad både på land och i vatten kommer ske.

– Detta är ett betydande kontrakt, såväl kontraktsvolymen men också att vara med och anlägga samt bygga något som i förlängningen främjar Piteås industrier och därmed lokalsamhället. Nu har vi den givna målsättningen att överträffa kundens och slutanvändarnas förväntan på projektet och slutprodukten, säger Fredrik Karkiainen, affärsområdeschef ”Anläggning” på Nyab.

Projektet startar tämligen omgående och planeras vara färdigställt sista oktober nästa år.

Ann-Louise Larsson
Ann-Louise Larsson
Tel: 019-16 61 30
E-post: ann-louise@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades fredag den 26 juli 2019

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste