Volvo lanserar nytt analysverktyg för produktivitet

Volvo CE har nyligen lanserat det nya analysverktyget ”Produktivitetsrapporter”, som är framtagen för att övervaka produktionen och därigenom göra det möjligt för kunden att sänka kostnaderna per ton.

Volvo lanserar nu ytterligare ett analysverktyg - produktivitetsrapporten - som hjälper kunderna att få kontroll över kostnaderna per ton. Foto: Volvo CE

Telematikdata kan vara ett användbart sätt att förbättra maskinparkens effektivitet och drifttid. Men det är inte alltid lätt att tolka och analysera all den data som maskinerna samlar in, därför har erbjuder Volvo flera olika analystjänster som gör tolkningsjobbet åt kunderna. Med hjälp av insikterna och maskindata kan kunderna bättre förstå hur deras maskiner används och fatta välinformerade beslut som gynnar lönsamheten överlag. För tre år sedan lanserade bland annat tjänsterna bränslerapport, översiktsrapport och Active Care-rapporten (även kallad hälsorapporten). Nu lanseras nästa rapport – produktivitetsrapporten – och samlar samtidigt alla de fyra verktygen i ett samlingspaket som kallas ”Insiktsrapporter”.

Produktivitetsrapporten belyser hur många ton material som har hanterats eller flyttats, vilket hjälper kunderna att få kontroll över verksamhetskostnaderna och ha bättre underlag i anbudsprocesser. Rapporten, som kan fås för Volvos ramstyrda dumprar och hjullastare med vågsystem (OBW), gör det lätt att mäta produktionen och vidta nödvändiga åtgärder för att minska kostnaden per ton. Genom att kombinera både produktivitets- och bränsleförbrukningsdata gör rapporten det enkelt att mäta effektiviteten, med data som totalt antal ton som har hanterats per liter, bränslekostnad per ton och utnyttjande av nyttolast.

 

Ann-Louise Larsson
Ann-Louise Larsson
Tel: 019-16 61 30
E-post: ann-louise@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades tisdag den 30 juli 2019

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste