Ny gruvlastare med steg V-motor och förbättrat kylpaket

Caterpillars nya gruvlastare R2900 har försetts med steg V-godkänd motor och kan utrustas med kylsystem vid höga omgivningstemperaturer. Huvudkomponenten i paketet är en högeffektiv kylare som har en modulär konstruktion med enskilda rör som kan servas oberoende av varandra för att minska underhållstiden.

Cat R2900 är en steg V-godkänd gruvlastare för användning under jord och med förbättrat kylsystem när omgivningstemperaturerna är höga. Foto: Caterpillar

Kylaren är också resistent mot igensättning och kan rengöras snabbare och med längre serviceintervall. Motorns bakre ramkonstruktion har nya, enkla ramverk med bättre hållbarhet och plats för modulära komponenter, vilket underlättar underhåll och reparationer. Fjärrmonterade axel- och transmissionskylare och filter för enkel åtkomst, och en enkel bränsletank ersätter de dubbla tankarna på den tidigare modellen. Den nya tanken ger åtkomst från marknivå för tankning. Med broms- och bogserkroksfrigörningen kan parkeringsbromsen och kroken kopplas ur maskinen på baksidan om maskinen måste bogseras.

Displayen i hytten möjliggör övervakning av maskinens skick via Cat Product Link™ Elite. Det nya systemet gör det enklare att dela data till flera destinationer. Den skalbara fjärrmanövrerade tekniken börjar med Cat-seriens fjärrkonsol. Viktig information om maskinen presenteras nu på en display i konsolen. Dessutom möjliggör MineStar™ Command-tekniken telefjärrstyrd och semiautonom drift från en avlägsen förarplats.

Ett stort urval av skopor och konfigurationer finns tillgängliga för R2900 för att matcha materialegenskaper och optimera produktiviteten. I och med lanseringen av GET (ett bultmonterat plankilformat redskap med markkontakt) erbjuder tillverkaren nu ett komplett utbud av lösningar för GET samt för skopslitage för gruvlastare, för optimering av systemet med den här tillämpningen. Med ett beprövat och tillförlitligt förvaringssystem den får den bultmonterade GET ett mer slittåligt material än standardsvetsningen och den bultande konstruktionen möjliggör snabb och enkel borttagning och byte. Trots ytterligare slitmaterial förenklar den låga framkantsprofilen genomträngning i upplaget och ger snabb skoplastning.

Ann-Louise Larsson
Ann-Louise Larsson
Tel: 019-16 61 30
E-post: ann-louise@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades onsdag den 31 juli 2019

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste