använd ej" /> Scania bränslesnålast igen - Entreprenadaktuellt

Scania bränslesnålast igen

Scanias R450 har utsetts till klassens bränslesnålaste lastbil. För tredje gången tar man nu emot den tyska utmärkelsen Green Truck Award.

Scania R450 är den mest bränslesnåla lastbilen i sin storleksklass. Tillverkaren har fått Green Truck Award och det år tredje året i rad som priset går till Scania. Foto: Scania

Green Truck Award är ett tyskt jämförande test som två av landets mest ansedda branschtidningar står bakom. Fokus ligger på lägst bränsleförbrukning. Totalt deltog tretton fordon av olika tillverkare i tävlingen.

Scania R 450 fick den lägsta genomsnittliga bränsleförbrukningen på 23,25 liter diesel per 100 kilometer, de lägsta utsläppen av växthusgaser (CO2e) på 738 gram per kilometer och den högsta genomsnittliga hastigheten på 80,42 km/h på samma 353 kilometer långa vägsträcka. De deltagande dragbilarna i tävlingen drog en provtrailer som lastades så att ekipagets bruttovikt blev 32 ton. Motoreffekten fick vara högst 500 hästkrafter, och deltagarna valde främst att ha runt 450 hästkrafter i testet.

– Det är en ära för Scania att få detta pris, särskilt som det är vår tredje seger i rad. Utmärkelsen Green Truck 2019 beskriver det som våra kunder redan har upplevt: att Scania R 450 är en exceptionellt bränsleeffektiv lastbil, säger Alexander Vlaskamp, Head of Scania Trucks.

Ännu en Scanialastbil, Scania G 410, blev trea i miljörankingen med en genomsnittlig förbrukning på 24.02 liter diesel per 100 kilometer och utsläpp av växthusgaser (CO2e) på 762 gram per kilometer.


 

Ann-Louise Larsson
Ann-Louise Larsson
E-post: redaktionen@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades onsdag den 31 juli 2019

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste