Eleda i köpartagen

Lägg namnet Eleda på minnet. Med företag som Kewab och Akeab i portföljen samt de två nyförvärven Salboheds Bygg & Anläggningstjänst och Västkustens Anläggnings AB är man definitivt en aktör att räkna med i framtiden.

– Jag är väldigt stolt över förtroendet att få leda denna relativt nybildade koncern. Vår entreprenörsanda samt långa och nära kundrelationer ger oss tillsammans med en stark underliggande efterfrågan alla förutsättningar att etablera Eleda Group som en nationell aktör. Jag ser fram emot, att tillsammans med alla mina kollegor, ta nästa steg på denna resa, säger Johan Halvardsson, som tillträdde som vd och koncernchef för Eleda Group i mitten av juni.

Eleda har genomfört sju förvärv de senaste två åren och omsätter omkring tre miljarder på årsbasis i dagsläget. Ett av de två senaste förvärven är Salboheds Bygg och Anläggningstjänst AB. Företaget utför traditionella anläggningsarbeten i Västerås med omnejd. Verksamheten, som har ett 50-tal medarbetare och omsätter cirka 400 miljoner kronor på årsbasis, kombinerar anläggningsarbeten inom logistik och data med en stabil orderingång från offentliga uppdrag.
– Salboheds Bygg & Anläggningstjänst är ett anläggningsföretag som hanterar projekt inom det växande specialområdet för anläggningsarbeten för stora logistikfastigheter och datacenter, där bolaget har ledande erfarenheter och kompetenser. Detta i kombination med mer repetitiva mindre uppdrag. Affären inkluderar även ett nystartat mätteknikbolag samt ett nyligen förvärvat sprängtjänstbolag. Genom en stark men kontrollerad tillväxt och effektiva entreprenader har bolaget lyckats generera en för branschen mycket hög lönsamhet över tid. Salboheds Bygg & Anläggningstjänst kommer som ett fjärde regionbolag inom Eleda Group ge oss en stark och strategisk position i Mälardalen samt bidra till att öka vår tillväxttakt och intjäningsnivå, säger Johan Halvardsson.

Nästa nyförvärv, Västkustens Anläggnings AB (VK.AB), utför komplexa VA-entreprenader samt diverse mark- och anläggningsarbeten. Bolaget är baserat i Mölndal och aktivt i Göteborgsområdet. Under 2018 omsatte bolaget drygt 80 miljoner kronor och hade ett 20-tal medarbetare. Bolaget har långa relationer med ramavtalskunder med bland annat olika förvaltningar inom Göteborgs stad.

– VK.AB är en stark lokal aktör på den växande lokala Göteborgsmarknaden. Bolaget har uppvisat en stabil och växande omsättningsnivå med god lönsamhet och stark kassagenerering. VK.AB kommer att tillföra koncernen specialistkompetens inom bland annat komplexa VA-arbeten. Förvärvet innebär att Mark & Energibyggarna kommer att bredda sitt tjänsteutbud med VK.AB:s djupa kompetens, samtidigt som vi kan dela operativa resurser, säger Johan Halvardsson.

Ann-Louise Larsson
Ann-Louise Larsson
Tel: 019-16 61 30
E-post: ann-louise@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades onsdag den 31 juli 2019

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste