Ny vagn med högöppnande hydraulisk bakläm

Ivarssons i Metsjö lanserar en ny version av MetaQ 95-vagnen med hydraulisk täckning av godset från förarplatsen och högöppnande hydraulisk bakläm.

Ivarssons i Metsjö har lanserat en ny version av MetaQ 95-vagnen som bland annat fått hydraulisk täckning och högöppnande bakläm. Foto: Ivarssons i Metsjö

Vagnen har 9,5 meters flak och en kapacitet på 40 kubikmeter. MetaQ 95 kan med tillval köras i 50 km/h och flaket kan med hjälp av den hydrauliska fjädringen enkelt bytas till andra flak för transport av grus, schaktmassor, balar eller maskiner exempelvis. En fyr-axlad vagn har jämfört med två kopplade vagnar lägre markpackning och är smidigare att köra på vägen, det är dessutom enklare att backa och att tippa i stuka och man får även bra viktfördelning i fält under sämre förhållanden.

MetaQ 95 har en 135-graders hydrauliskt öppningsbar bakläm, något som ger fördelar vid användning eftersom baklämmen ledar sig långt in, vilket gör att man undviker att baklämmen drar i materialet vid tippning och läggning i stuka. Man kan dessutom lasta in gods direkt bakifrån med en högtippande bakläm.

Med hjälp av den hydrauliska täckningen behöver man inte stiga ur traktorn för att stänga täckningen, förutom att spara tid ökas även säkerheten med öppning och stängning från förarplats eftersom att man inte behöver klättra och täcka flaket manuellt. Det högöppnande flaket med hydraulisk täckning finns i storlekar från 4,1 meter till 9,5 meter.

– Det är väldigt bra med höglyftande bakläm när man tippar spannmål eller vilket material som helst säger Anders Ivarsson. Om man tidigare med en lägre bakläm skulle lägga en stuka blev det aldrig riktigt bra eftersom baklämmen tidigare drog i materialet och det frestade på materialet. Den högöppnande baklämmen är också väldigt bra för att man kan lasta in gods direkt. Den hydrauliska täckningen är effektiv och öppnar mycket fint, den är dessutom gjord i höghållfast stål med robust konstruktion och den tål verkligen att man klappar till med hammaren.  Att man sedan slipper kliva ur traktorn och att detta bara kräver ett dubbelverkande hydraul-uttag är ytterligare fördelar, säger vd Anders Ivarsson.

Ann-Louise Larsson
Ann-Louise Larsson
Tel: 019-16 61 30
E-post: ann-louise@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades torsdag den 01 augusti 2019

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste