Rekordfå olyckor på Infranord

Infranords hårda arbete mot olyckor har visat sig ge resultat. Under det första halvåret i år var olycksfallsfrekvensen så låg som 2,5 olyckor per miljon arbetade timmar. Det framgår av bolagets delårsrapport som presenteras idag.

Saäkerhetsarbetet på Infranord har gett resultat. Under första halvåret i år uppvisar man en rekordlåg olycksfrekvens. Foto: Infranord

– Infranord har prioriterat säkerhet och skydd i många år och vi kan nu glädjas åt att olycksfallsfrekvensen för första halvåret var så låg som 2,5 olyckor per miljon arbetade timmar jämfört med 3,4 under samma period föregående år, säger Infranords tillförordnade vd Anders Nygårds i en kommentar i delårsrapporten som presenteras idag.

Av rapporten framgår också att orderingången var högre än motsvarande period i fjol, totalt 1,9 miljarder för det första halvåret att jämföra med 1,2 miljarder förra årets första sex månader. Orderingången för det senaste kvartalet har dock minskat lite mot i fjol och uppgick till 618 miljoner kronor jämfört med 695 miljoner. Resultatet för andra kvartalet blev 38 miljoner kronor, men för första halvåret slutade resultatet på minus tre miljoner. Antalet anställda har blivit några fler under året jämfört med första halvåret i fjol. Totalt sysselsatte Infranord 1 911 anställda i år jämfört med 1863 anställda första halvåret i fjol.

Ann-Louise Larsson
Ann-Louise Larsson
Tel: 019-16 61 30
E-post: ann-louise@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades fredag den 02 augusti 2019

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste