Kostnadseffektiv väghyvel konstruerad för ökad produktivitet

När Caterpillar har utvecklat sin nästa generation väghyvlar har fokus legat på att öka produktiviteten och sänka kostnaderna. Den nya modellen Cat 120 kan anpassas efter kundens önskemål och arbetsuppgifter.

När Caterpillar har utvecklat sin nästa generation väghyvlar har fokus legat på att öka produktiviteten och sänka kostnaderna. Den nya modellen Cat 120 kan anpassas efter kundens önskemål och arbetsuppgifter. Foto: Caterpillar

Väghyveln drivs av en Cat C7.1-motor som använder upp till 15 procent mindre bränsle när den körs i Eco-läge än föregående modell. Dessutom har den fått en helt ny hytt som enligt Caterpillar ger ”oöverträffad komfort”. Hytten har bättre sikt tack vare bakfönster som går kant i kant, som kan kompletteras med Cat Detect Vision-systemet. Det kraftfulla värme- och kylsystemet avfuktar och trycksätter hytten, samtidigt som frisk luft cirkulerar, damm hålls ute och fönstren hålls rena. Sätesuppgraderingarna innefattar luftfjädring, uppvärmning och kylning med luftjusterade sidodynor.

Maskininformationen och Cat GRADE-tekniken visas på den lättlästa färgskärmen eller pekskärmen på 10 tum. Dessutom kan kunden välja mellan ratt/spak eller joysticksreglage, tandem- eller allhjulsstyrning och flera olika skalbara tekniker för hyvlingskontroll. Alla syftar dock till att förarna ska kunna arbeta snabbare och mer exakt för ökad produktivitet. Cat GRADE-teknikerna innefattar Cross Slope, Cross Slope Indicate,Digital Blade Slope Meter och Attachment-Ready-alternativet, som integreras med hyvelkontrollteknikerna. Dessutom finns tillvalet Stable Blade som gör att maskinen automatiskt går långsammare om hyvlingen påverkas negativt av att maskinen studsar.

Styrkonsolen kan justeras efter förarens önskemål. Det går att integrera automatiska strömställare och knappar för hyvelkontroll på spakarna, så full kontroll är inom räckhåll. Joystickreglagen minskar hand- och armrörelserna med upp till 78 %. När du arbetar med joystick blir utmattningen mindre tack vare färre armrörelser. Tekniska lösningar är integrerade i joysticken så att det blir jämna rörelser. Hytten med vinklad joystick ger extra bra uppsikt över bladet.

Ett nytt filtersystem minskar typiska driftskostnader med upp till 15 procent. Förlängda bytescykler för motorolja, hydraulik och transmissionsfilter håller den nya väghyveln igång på arbetsplatsen. Filtren är grupperade tillsammans för enkel åtkomst så att du kan utföra förebyggande underhåll snabbt och gå vidare till nästa uppgift. Slirkoppling på svängbordsdrivningen skyddar pinjong och kuggar från skador. Minska daglig smörjning och kostsamma reparationer av svängbord och drev med tillvalet Circle Saver.  Smörjnippeln är lätt att komma åt och underhålla. Spara upp till 20 procent i arbetskostnader med bekvämt placerade slitinlägg med tillvalet dragbom som justeras ovanifrån för maximal åtdragning och exakt hyvling.

Ann-Louise Larsson
Ann-Louise Larsson
Tel: 019-16 61 30
E-post: ann-louise@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades måndag den 05 augusti 2019

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste