Mecalac till Norrland

Eson Trading i Kåge utanför Skellefteå har under sommaren blivit uppköpta av Grävmaskinspecialisten, GMS, och kompletterar därmed sitt utbud med varumärket franska Mecalac.

Eson Trading i Kåge har blivit uppköpta av GMS och utökar därmed sortimentet med franska grävmaskiner från Mecalac. Från vänster i bilden ses Anders Thoresson och P-O Nilsson som driver GMS tillsammans med Eson Tradings tidigare ägare Thomas Ericson och Eva Ericson. Foto: GMS

Under de senaste åren har Eson Tradings tidigare ägare Tomas och Eva Ericson varit på jakt efter någon som velat ta över företaget, då de planerat att gå i pension. Nu har man hittat rätt i Grävmaskinsspecialisten.

– Det känns väldigt bra, vi har hittat en ägare som kan förvalta företaget på det sätt vi önskar och få det att växa. Det blir en nystart för oss alla i företaget och vi är väldigt förväntansfulla, säger Emelie Grape, marknadsansvarig och tillika dotter till de tidigare ägarna.

De franska maskinerna från Mecalac finns nu på den norrländska marknaden och kommer visas på Load up North i slutet av augusti. 

Ägarbytet innebär också att man kommer komplettera sortimentet med franska Mecalacs sortiment.

– Vi har haft en maskin hemma sedan i våras och det har varit en hel del som tyckt att maskinerna varit intressanta och velat provköra. Nu kommer vi att ha den första publika visningen på Load up North och är väldigt nyfikna på responsen från mässbesökarna, säger Emelie Grape. Troligtvis är det hjulgrävarmodellen 11 MWR som kommer att visas för den norrländska mässpubliken.

Eson Trading startade år 2000 och har sedan dess byggt upp verksamheten kring Kubota till en marknadsandel på 40 procent för grävmaskiner upp till nio ton. Distriktet sträcker sig från Härnösand och norrut. Företaget omsatte under förra året 34 miljoner kronor och hade sju anställda. Personalstyrkan kommer att vara den samma även efter förvärvet, en till på verkstaden ska anställas i nuläget.

– Det kan nog bli tal om fler nyanställningar också allteftersom verksamheten växer.

GMS är en tämligen ny aktör på marknaden med ungefär ett år på nacken, basen finns i skånska Höganäs. Med förvärvet får man rikstäckning för Mecalac.

Ann-Louise Larsson
Ann-Louise Larsson
Tel: 019-16 61 30
E-post: ann-louise@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades tisdag den 06 augusti 2019

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste