15 procent upp för Wacker Neuson

Wacker Neuson har ökat sin omsättning med 15 procent under det senaste halvåret till drygt 950 miljoner euro, vilket är nytt rekord för maskintillverkaren.

Wacker Neusons försäljning har ökat med ungefär 15 procent under det senaste halvåret. Foto: Wacker Neuson

Innovativa produktlösningar, som vi fick se en del av på årets Bauma bland annat, är en av framgångsfaktorerna, enligt vd Martin Lehner.

– Vi har återigen fått bekräftat under det senaste halvåret att våra lösningar matchar kundernas behov, säger Martin Lehner.

Intäktsökningar har skett i alla regioner där koncernen är verksamma. Europa, som står för nästa tre fjärdedelar av koncernens totala verksamhet ökade med 15,5 procent till 692,3 miljoner euro. Detta drevs av en stark efterfrågan från den europeiska byggbranschen och en ökning över medel för jordbrukssektorn. Intäkterna genererade från Weidemann och Kramer-hjullastare/teleskoplastare ökade med 31,8 procent till 152,0 miljoner euro totalt. Ökningen för Nordamerika var 13,7 procent och för Asien 19,9 procent.

Trots indikationer på ekonomisk avmattning, stigande osäkerhetsnivåer och en allt mer utmanande marknadsmiljö under senare tid, är Wacker Neuson Groups viktiga målmarknader i god form. Orderingången förblir på en hög nivå tack vare stark efterfrågan från byggbranschen i synnerhet. Förväntningar på helåret är 1775 till 1850 miljoner euro, motsvarande en ökning på 6 till 8 procent.

Ann-Louise Larsson
Ann-Louise Larsson
Tel: 019-16 61 30
E-post: ann-louise@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades tisdag den 06 augusti 2019

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste