Sista chansen att tävla i Operator Challenge

De två sista deltävlingarna i den svenska uttagningen till Caterpillar Operator Challenge kommer att hållas på Load up North i Umeå och Entreprenad Live i Skåne. Vinnarna i respektive deltävling får tillsammans med Janne Hirsikangas, som vann den första deltävlingen, representera Sverige i Europafinalen i Malaga i oktober.

Nu ska de två sista representanterna till det svenska teamet i Caterpillar Operator Challenge utses. I oktober kommer de tävla i Europafinalen i Malaga. Foto: Pon

Caterpillar Operator Challenge är en global förarutmaning där förare över hela världen deltar och en global vinnare kommer att utses i samband med ConExpo i Las Vegas i mars nästa år. Den som kröns till vinnare får en "VIP"-resa för två med alla kostnader betalda till en global Caterpillar-fabrik som han eller hon väljer.  Men först väntar Europafinal i oktober för det svenska teamet, vars två återstående deltagare ska utses på Load up North i Umeå och Entreprenad Live i Skåne.

– Vi kommer att ha två moment, ett med grävmaskin och ett med hjullastare. Den som hanterar de båda momenten bäst sammantaget, baserat på bästa poäng vinner. Du får poäng genom att göra momenten snabbt, men på ett säkert sätt. Missar du till exempel att ta på dig bältet eller trepunktsfattning så blir det poängavdrag, förklarar Joakim Lundberg, marknadskoordinator på Pon Equipment.

Caterpillars globala förarutmaning 2019/2020 är den största tävlingen någonsin i sitt slag.

– Med Cat Operator Challenge vill vi hylla mångfalden och skickligheten hos alla förare runtom i världen som bidrar till framgångarna för vår bransch, säger Jessica Nunley, Global Marketing Innovations Manager för Caterpillar Global Construction & Infrastructure Division.

 

Ann-Louise Larsson
Ann-Louise Larsson
Tel: 019-16 61 30
E-post: ann-louise@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades onsdag den 07 augusti 2019

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste