Vanligt att slarva med fallskydd

På många byggarbetsplatser slarvas det bland annat med fallskydd. Det konstaterar Arbetsmiljöverket efter ett antal inspektioner som gjorts i västsverige den senaste tiden.

På många arbetsplatser slarvas det med säkerheten, bland annat gällande fallskydd. 

– Det är vanligt med brister var vi än tittar oss omkring, säger Arne Alfredsson, avdelningschef på avdelningen för myndighetsgemensam kontroll på Arbetsmiljöverket, till P4 Väst.

Arbetsmiljöverket jobbar tillsammans med sju andra myndigheter i ett treårigt projekt där man kontrollerar arbetsplatser för att hitta fel, fusk och farliga arbetsplatser. Byggbranschen är en av branscher som granskas extra noga – och här har man hittat en hel del farliga arbetsplatser.

– I byggbranschen hittar vi tyvärr ganska många som inte har vett att bygga fasta fallskydd och det kan i värsta fall leda till döden, säger Arne Alfredsson till P4 Väst.

Projektet ska pågå fram till 2020 och planen är att de åtta samarbetande  myndigheterna – Arbetsmiljöverket, Polisen, Arbetsförmedlingen, Migrationsverket, Skatteverket, Ekobrottsmyndigheten, Försäkringskassan och Jämställdhetsmyndigheten – ska lära sig samarbeta för att i framtiden kunna hindra företag som fuskar från att konkurrera ut de som gör rätt.

Ann-Louise Larsson
Ann-Louise Larsson
Tel: 019-16 61 30
E-post: ann-louise@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades måndag den 12 augusti 2019

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Nyhetsbrev

Senaste