Fredheim drar igång höstturné

Fredheim Maskin kommer med start på lördag att inleda sin höstturné på Täktens dag i Karlstad. Därefter går resan vidare till Load up North i Umeå och sedan vidare till Entreprenad Live på Ring-Knutstorp för att avslutas på ”hemmaplan” i norska Spydeberg med de klassiska oktoberdagarna.

Fredheim Maskin drar ut på höstturné, som inleds nu på lördag på Täktens dag i Karlstad och sedan rullar vidare till entreprenadmässorna i Umeå och Kågeröd. Med sig har man bland annat den nya grovsorteraren K7e som visas för första gången i Sverige. Foto: Fredheim Maskin

Det är gott om nyheter i Fredheim Maskins utbud av kross- och sorteringsutrustning från Keestrack och Telestack. Flera av dessa kommer att få följa med på Fredheims höstturné som även kommer att bjuda på en Sverigepremiär!

På Load Up North visar Fredheim Maskin en mix av både krossar och sorteringsverk. Bland nyheterna märks Keestracks nya käftkross B7e. Krossen drivs antingen av det av avtagbara motorpaketet eller direkt från nätet. Motorpaketets generator får kraften av en 13-liters dieselmotor från Volvo Penta. Krossenheten är den omtyckta och välbeprövade CJ412, också känd som 1208. Larvburna B7e är perfekt för bergtäkter. Den passar även i entreprenader med behov av hög och pålitlig prestanda.

I Fredheims monter på Load Up North får B7e sällskap av en grovsorterare i matchande storlek, som förövrigt uppges vara marknadens kraftigaste grovsorterare, Keestrack K7e, och som visas för första gången i Sverige.

– Jämfört med sin föregångare är K7e uppdaterad i alla delar. Den har ökad siktvinkel, mer Hardox i slitzoner, övervakning med PLC, kraftfulla breda band och så förstås hybriddrift, säger Erik Olausson på Fredheim Maskin.

Till mässorna har man även med sig sorteringsverket K4, liksom två larvburna stackläggare. 

– Vi vet att det finns ett stort intresse för det som Keestrack och Telestack erbjuder i fråga om produktivitet, driftsäkerhet, ekonomi och miljö, så vi ser fram emot höstens alla möten med krossentreprenörer, tillägger Erik Olausson.

 

Ann-Louise Larsson
Ann-Louise Larsson
Tel: 019-16 61 30
E-post: ann-louise@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades onsdag den 14 augusti 2019

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste