Hydroscand breddar med ny nötningstålig pneumatisk slang

Hydroscand breddar sortimentet av pneumatiska slangar med PA-T som är en vidareutvecklad PA12-slang, stark, nötningstålig och kan hantera arbetstryck upp till 50 bar.

Hydroscand lanserar en ny nylonslang som passar bra för längre slangdragningar. Foto: Hydroscand

Hydroscands nya PA-T-slang är halogenfri, UV-stabiliserad och passar utmärkt för kunder som behöver dra pneumatikslang över längre sträckor, exempelvis längs med kabelstegar. Den fungerar även bra i krävande miljöer, eftersom PA-T är mycket nötningstålig och kan hantera temperaturer mellan -40 °C till + 80 °C.

Den nya pneumatikslangen, som i dagligt tal även kallas för polyamidslang eller nylonslang, tål ett arbetstryck på upp till 50 bar beroende på slangens diameter och tjocklek. Till skillnad från många andra pneumatikslangar kan PA-T användas även i vakuumapplikationer. Slangens egenskaper gör att den förblir opåverkad, även när vakuum råder. PA-T-slangen är även vattenresistent.

– Nu kan Hydroscand äntligen erbjuda ett komplett produktsortiment av PA-T-slang som kan användas till en bredd av applikationer och miljöer. Vi har sett en efterfrågan av en slang med dessa egenskaper och det känns bra att vi nu kan svara upp mot kundernas behov, säger Bosse Flack, försäljningsansvarig för pneumatik på Hydroscand.

Hydroscands nyhet finns i dimensionerna (YD) 3 millimeter - 14 millimeter och finns även som beställningsvara i större dimensioner upp till 22 millimeter.

Slangen kan med fördel användas tillsammans med instickskopplingar, påstickskopplingar samt skärringskopplingar i pneumatiska applikationer.

Ann-Louise Larsson
Ann-Louise Larsson
E-post: redaktionen@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades måndag den 19 augusti 2019

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste