Scantruck tar in teleskopkranar från Sennebogen

Scantruck breddar sitt produktutbud med tyska teleskopkranar från Sennebogen.

Scantruck kommer från och med september att sälja Sennebogens teleskopkranar på den svenska marknaden. 

Från och med första september i år är Scantruck generalagent för Sennebogen-kranarna i Sverige. Sennebogens utbud omfattar maskiner som kan lyfta från 16 till 130 ton och har räckvidder från 24 till 67 meter.

– Sennebogen-kranarna blir ett fint och logiskt supplement till vårt existerande Manitou-program. Vi har redan förfrågningar på de tyska teleskopkranarna, redan innan de första maskinerna har kommit till Rosersberg. Så det tyder helt klart på ett stort intresse, säger Anker B. Lemvig, Sverigechef på Scantruck.

– Målgruppen för teleskopkranarna är speciellt byggindustrin där de kan lösa många uppgifter. Men maskinerna kan också användas i många andra branscher. De flexibla och kompakta kranarna används också bland annat vid rivningsarbete och materialhantering, förklarar Anker B. Lemvig.

Sverigepremiär för de tyska kranarna kommer att ske på Entreprenad Live i mitten av september. Där visar man upp modellen Sennebogen 613E teleskopkran med lyftkapacitet på 16 ton och en räckvidd upp till 24 meter. Den kompakta maskinen är lätt och snabb att flytta och kan användas så snart den har kört in på arbetsplatsen.

– Det är möjligt att arbeta både med kranspel och fly-jib med 613E-kranen, som är en av de minsta i Sennebogens sortiment av teleskopkranar, fortsätter Anker Lemvig.

Ann-Louise Larsson
Ann-Louise Larsson
E-post: redaktionen@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades måndag den 19 augusti 2019

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste