Rekordår för JCB

JCB kan summera 2018 som ett nytt rekordår med en omsättningsökning på 22 procent, totalt 4,1 miljarder pund. Nu investeras i nya fabriker i Indien och Storbritannien. 

JCB slog nytt försäljningsrekord förra året med fler än 96 000 sålda maskiner. 

JCB slog rekord både vad det gäller omsättning och antalet sålda maskiner under förra året. Omsättningen ökade med drygt 20 procent till 4,1 miljarder brittiska pund förra året. Antalet sålda maskiner var 96 246, 2017 såldes 75 693 stycken. Från en mycket stark marknad ser nu tillväxten ut att plana ut och marknader som man tror kommer gå ner är bland annat Mellanöstern, Turkiet, Latinamerika och Indien. Indien är förövrigt JCB:s största marknad, där man funnits representerade i 40 år.

– Vi fortsätter att göra strategiska investeringar i ny produktutveckling och ny tillverkningskapacitet för att säkerställa att JCB är redo att utnyttja framtida långsiktiga tillväxtmöjligheter, säger JCB:s vd Graeme Macdonald i ett pressmeddelande idag.

– De senaste produktlanseringarna, särskilt JCB: s elektriska minigrävare, sätter företaget i en stark position för att utnyttja en växande efterfrågan på nollutsläpp i byggbranschen, säger JCB:s styrelseordförande Lord Bamford.

JCB tillkännager också en investering på 65 miljoner pund i en ny fabrik i Gujarat i Indien, som är beräknad att öppna 2020. Dessutom investeras 50 miljoner pund i en ny hyttfabrik i Uttoxeter i Storbritannien som kommer öppnas redan till hösten. JCB har idag 22 fabriker runt om i världen, varav 11 i Storbritannien.

Ann-Louise Larsson
Ann-Louise Larsson
E-post: redaktionen@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades tisdag den 03 september 2019

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste