Göranssons blir ny återförsäljare av Kobelco

Göranssons Maskiner AB i Staffanstorp är sedan den första september ny återförsäljare för Beck Maskin och för därmed in japanska Kobelco i sitt sortiment.

 

Anders Göransson, Göranssons Maskiner AB i Staffanstorp, är glad över att få lägga till Kobelco i produktportföljen. 

Nästa vecka ställer Göranssons Maskiner ut på Entreprenad Live på Ring-Knutstorp i Kågeröd för att premiärvisa sitt nya varumärke – Kobelco.

– Vi var på jakt efter ett varumärke som höll hög kvalitet och som kompletterade våra tidigare produkter. Eftersom Kobelco saknade återförsäljare i Skåne kunde vi ta över utan att ”sno” fabrikaten från någon branschkollega. Det blev klart att vi skulle bli återförsäljare av Kobelco från första september. Vi är otroligt glada för att ha fått in märket och vi har redan hunnit sälja två maskiner, berättar Anders Göransson i ett pressmeddelande.

Historiskt sett har Göranssons mest sålt mindre och medelstora maskiner. Men i och med avtalet med Kobelco så kommer man också att kunna sälja tyngre bandgrävare.
– Realistiskt sett kommer vi att sälja grävare mellan 8 och 30 ton även om Kobelco har ännu tyngre maskiner, fortsätter Anders Göransson.

Göranssons Maskiner är ett klassiskt maskinföretag som säljer maskiner, reservdelar och service.
– Vi började som ett renodlat tradigföretag och parallellimporterade Volvo maskiner, en verksamhet som fortfarande är en viktig del av vårt företag, säger Anders Göransson.

Förutom Kobelco kommer man också att ha med sig de övriga varumärken som företaget jobbar med; Atlas, Ammann, Volvo och Kubota till Entreprenad Live. 

Ann-Louise Larsson
Ann-Louise Larsson
E-post: redaktionen@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades torsdag den 05 september 2019

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste