Svevia tog hem över hälften av alla driftkontrakt

Av Trafikverkets totalt upphandlade 20 driftkontrakt för vägunderhåll i år har Svevia räknat hem 12 stycken, till ett sammanlagt värde av drygt 1,7 miljarder kronor.

I årets upphandling av Trafikverkets driftkontrakt för vägunderhåll räknade Svevia hem 12 av 20 kontrakt, till ett sammanlagt värde av 1740 miljoner kronor. Foto: Svevia

– Att vi räknar hem mer än hälften av uppdragen är helt rimligt då vi är Sveriges största vägentreprenör, säger Olle Öberg, chef för driftverksamheten, Svevia, i ett pressmeddelande.

Den första september drog Trafikverkets kontrakt för drift och underhåll av det statliga vägnätet i gång och Svevia går in som ny entreprenör i Bollnäs, Nora, Södra Skaraborg och på Mälaröarna och fortsätter som befintlig entreprenör i Storuman, Ånge, Malung, Fagersta, Västra Södertörn, Västra Skaraborg, Trollhättan och Falkenberg.

Utmaningarna som entreprenör för vägunderhåll är flera men en av de största är enligt Olle Öberg rekrytering av unga människor som ser möjligheterna i ett yrkesliv inom vägunderhåll.

– Vi ligger långt fram när det gäller att använda digital styrning i våra uppdrag. Det här är en framtidsbransch med stora möjligheter till karriärutveckling. Arbetet utförs i stor frihet under ansvar och tillsammans med proffsiga kollegor. Många kanske tror att det här är en gammal omodern och trött bransch. Det stämmer inte! Att jobba med drift och underhåll av vägar är också att göra skillnad varje dag. Utan oss skulle inga transporter, pendlare eller andra trafikanter ta sig fram.

I kontrakten ingår både sommar- och vinterunderhåll.

Ann-Louise Larsson
Ann-Louise Larsson
E-post: redaktionen@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades torsdag den 05 september 2019

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste