Sennebogen höjer ribban med världens största materialhanterare

Materialhanterarna har de senaste åren blivit större, starkare och längre. Sennebogen tar nu ytterligare ett steg med den gigantiska 895E. Med sina 570 kilowatt, 420 kilos arbetsvikt och 40 meters räckvidd är den svårslagen på marknaden.

Sennebogen tar nu ytterligare ett steg med den gigantiska 895E. Med sina 570 kilowatt, 420 kilos arbetsvikt och 40 meters räckvidd är den svårslagen på marknaden. Foto: Sennebogen

Maskinen skulle ha presenterats på Bauma 2019 i våras, men storleken gjorde att man istället valde att visa 895E  för intressenter i Sennebogens fabriker i Straubing under Baumaveckan. Maskinen är konstruerad för att arbeta i världens största hamnar.

Nya 895E är en maskin för världens största hamnar. Med sin räckvidd och prestanda är den specialist på alla materialhanteringsuppgifter i en hamn. 895E är utrustad med Sennebogens väl beprövade Green Hybrid System, som ger en ökad effekt samt energibesparingar på upp till 30 procent. Det gör maskinen extremt effektiv och resursvänlig trots sin enorma storlek.

Med Sennebogens traditionella modulsystem anpassas maskinen för kunden. Nya 895E finns i totalt fyra räckvidder, från 28 till 40 meter. Två varianter av dieselmotorer (563 kilowatt och 570 kilowatt), samt en med elektrisk motor på 500 kilowatt är tillgängliga. Tre versioner av undervagnar finns som standard – hjulgående med 14 hjul, larvgående, samt en gantrymodell.

Som vanligt har stor uppmärksamhet ägnades åt att se till att den stora maskinen är underhållsvänlig och en bekväm och säker arbetsplats. Världens största materialhanterare ger operatören en unik känsla av rymlighet i den bekväma hytten. Från hytten, som kan höjas och sänkas till en ögonhöjd från 11 meter och ända upp till 22 meter, har föraren hela tiden mycket god sikt över arbetsområdet. Säkerhetstänk med räcken på alla plattformar och trappor för enkel och trygg tillgänglighet.

 

Ann-Louise Larsson
Ann-Louise Larsson
E-post: redaktionen@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades torsdag den 05 september 2019

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste