Veidekke gör rockad i toppen

Veidekke har nyligen fått flera personer i ledande positioner. Mats Nyström tar över som vd för Veidekke Sverige. Hans tidigare roll som affärsområdeschef tas över av Charlotte Nilsén och företagets tidigare vd Jimmy Bengtsson blir ny koncernchef.

Mats Nyström tar över som vd för Veidekke Sverige, Jimmy Bengtsson i mitten blir koncernchef och Charlotta Nilsén är ny affärsområdeschef för området Bygg Bostäder. Foto: Veidekke

Mats Nyström har varit affärsområdeschef i Veidekke sedan 2017 och kommer dessförinnan från Skanska, där han ingick i Sverigeledningen.

– Jag ser fram emot att leda den svenska verksamheten med lönsam tillväxt och stort fokus på ledarskap, kultur och värderingar. Vi ska vara en attraktiv arbetsgivare och en attraktiv samarbetspartner för våra kunder. Nu ska jag och mina kollegor med kraft både realisera och vidareutveckla lagda strategier, säger Mats Nyström.

– Marknadspotentialen för Veidekke i Sverige är stor. Mats initiala uppdrag handlar om att förbättra lönsamheten. Med sin gedigna erfarenhet och sina egenskaper som ledare, är Mats rätt person att ta vår svenska verksamhet till nästa nivå, säger koncernchef Jimmy Bengtsson.

I samband med att Mats Nyström blir Sverigechef tar Charlotta Nilsén över rollen som chef för affärsområde Bygg Bostäder. Affärsområdet har som huvudsakligt uppdrag att specialisera och utveckla Veidekkes bostadsbyggande, men utför även omfattande kommersiella projekt i södra och västra Sverige. Charlotta Nilsén kommer närmast från rollen som chef för Veidekke Eiendom Sverige region Riks och har varit på Veidekke sedan hösten 2014. Hon tillträder sin nya roll den 9 september 2019.

– Veidekkes breda verksamhet och involverande arbetssätt ger oss unika möjligheter att hantera de mest komplexa uppdragen och kundbehoven. Lyckas vi nyttja vår samlade kraft har vi en enorm konkurrenskraft. Med mina sexton år på entreprenadsidan och åtta år inom bostadsutveckling har jag byggt upp en förståelse och kunskap för helheten inom samhällsbyggnad. Jag ser mycket fram emot att ta affärsområdet vidare tillsammans med mina kollegor, säger Charlotta Nilsén.

– Charlotta har ett unikt driv och en bred kunskap som kommer att vara värdefull för såväl våra kunder som den interna samverkan mellan Veidekkes affärsområden, säger Mats Nyström.

 

Ann-Louise Larsson
Ann-Louise Larsson
E-post: redaktionen@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades fredag den 06 september 2019

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste