Digitalt, självkörande och klimatsmart – så tror Bomag om framtiden

Under två dagar har Bomag bjudit in kunder och press till ”Innovations Days” vid fabriken och huvudkontoret i Boppard, en timmas bilresa norrut från Frankfurt. Den röda tråden genom dagarna har varit de tre ledorden; digitalisering, automatisering och minskade utsläpp. Bland annat har den självkörande välten Robomag  BW154 visats, som man kunnat se för första gången på Bauma tidigare i år.

 

Robomag BW154 är en autonom tandemvält för asfaltskompaktering som visades för första gången på Bauma i år och som man visat på Bomag Innovations day idag.

El- och gasdrivna maskiner har också visats upp och kanske får vi se dem i Sverige vad det lider.

Jonas Jaenecke, vd på Söderberg & Haak, hoppas öka Bomags marknadsandel i Sverige. Vid årsskiftet tar man formellt över agenturen, men smygstartar redan nu under hösten bland annat genom att visa Bomags produkter på Entreprenad Live senare i veckan. Foto: Ann-Louise Larsson

– Jag tror det kan finnas ett intresse från de svenska kunderna och därför skulle man kunna tänka sig att vi tar hem en demomaskin till Sverige, säger Söderberg & Haaks vd Jonas Jaenecke.

Söderberg & Haak tar formellt över agenturen för Bomag vid årsskiftet men kommer redan nu under hösten att visa och ”sälja in” produkterna hos kunderna. Bland annat kommer delar av sortimentet att visas på Entreprenad Live senare i veckan.

– De stora produkterna för oss i Sverige är jordpackningsvältar och vibroplattor. Vi har tagit fram ett sortiment för den svenska marknaden tillsammans med Bomag som vi börjar med och sedan får framtiden utvisa om vi kommer ta in fler produkter, fortsätter Jonas Jaenecke.

Bomags fulla sortiment rymmer över 250 produkter och det är bara en bråkdel av dessa som vi hittills kunnat se i Sverige.

– Bomag har idag ungefär 10 procents marknadsandel i Sverige, den vill vi givetvis öka på och till det kan det komma fler produkter i det svenska utbudet, säger Jonas Jaenecke.

 

Dessa Bomag-produkter kommer att säljas i Sverige:

Vibroplattor:

BT 60
BP 12/50 A
BVP 10/30
BVP 10/30
BVP 18/45
BVP 18/45
BPR 25/40
BPR 35/42
BPR 35/60
BPR 60/65

Rörgravsvält:

BMP8500

Asfalt:
BW100AD-5

BW120AD-5

BW80AD-5 och BW90AD-5
BW154AP, BW174AP

Jordpackning:
BW177DH-5
BW213DH-5
BW216DH-5,

BW219DH-5

Ann-Louise Larsson
Ann-Louise Larsson
E-post: redaktionen@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades måndag den 09 september 2019

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste