Engcon fortsätter tillväxtresan

Engcon kan summera fjolåret som ett mycket framgångsrikt verksamhetsår. Omsättningen ökade med 137 miljoner kronor till 1,2 miljarder och resultatet landar på 157 miljoner kronor. De främsta anledningarna är försäljningsframgångar i bland annat Nederländerna och Frankrike.

Engcon fortsätter ta marknad runt om i världen. Förra året ökade omsättningen med 137 miljoner och stora försäljningsframgångar gjordes bland annat i Frankrike och Nederländerna. Foto: Engcon

– I grund och botten gäller det att ha produkter av god kvalitet som överträffar kundernas förväntningar för att sälja bra. Vår eftermarknadsservice är välkänd för att hålla mycket god service i det läge produkten mot förmodan krånglar och det gör att våra kunder blir lojala. Vi strävar såklart efter att hålla kostnaderna nere och resultatet uppe så vi kan fortsätta att investera för att utveckla vår verksamhet, säger Krister Blomgren, vd på Engcon Holding.

Engcons löpande produktutveckling och ett ständigt växande sortiment med säkra och effektiva produkter har också varit avgörande för framgången.

– Vi effektiviserar våra processer och väljer att till stor del återinvestera vår vinst för att bygga ut vår produktion, att öka vår leveranskapacitet och att bli ännu bättre. Vi har som målsättning att ligga steget före och vårt positiva resultat underlättar vår fortsätta utveckling, säger Krister Blomgren.

Under hösten inleder Engcon nya spännande samarbeten, rekryterar till ytterligare nyckelpositioner inom försäljning och standardiserar sina säkerhetsfästen. Satsningar som gör att Engcon stärker sin position ytterligare både på marknaden och mot slutkund. 

Uppskattningsvis finns det idag tiltrotatorer på cirka två procent av världens alla grävmaskiner och det innebär en enorm marknadspotential för alla i branschen. Två exempel på marknader som står inför stora utmaningar inom bygg- och anläggningsbranschen de kommande åren är USA och Japan. Där efterfrågas både effektivare och säkrare arbetssätt, vilket skapar goda förutsättningar för Engcons sortiment.

– Vi är övertygade om att våra tiltrotatorer, automatiska snabbfästen och säkerhetsfästen är svaret på många av deras utmaningar. Vår målsättning är helt klart att förändra och effektivisera grävmaskinsbranschen, säger Krister Blomgren.

 

Ann-Louise Larsson
Ann-Louise Larsson
E-post: redaktionen@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades onsdag den 11 september 2019

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste