Doosan förbereder för tiltrotator från fabrik

Doosan och Engcon har tecknat ett avtal som innebär att maskinerna som rullar ut på Europamarknaden med start under hösten är fabriksförberedda för att utrustas med Engcons tiltrotator, styrsystem och fästen.

Doosan börjar förbereda maskinerna i Europa för tiltrotator, styrsystem och fäste från Engcon. Foto: Engcon

– Fördelen för våra slutkunder är att de får en mycket snabbare leverans – grävmaskinen de köper är förberedd för en Engcon tiltrotator. Det är ett viktigt steg i vår strävan att ständigt förbättra servicen, förklarar Krister Blomgren, vd på Engcon.

Fler och fler marknader inser potentialen i Engcons produkter och hur de effektiviserar och utvecklar arbetet. Det långsiktiga målet är att utöka samarbetet från att bara gälla Europa till hela världen.

– Våra produkter har länge varit en nordisk företeelse och nu ser vi en tydlig trend att Europa börjar öppna sig för att använda tiltrotatorer och våra system, då är förberedda grävmaskiner en smidig väg för att nå fler slutkunder, fortsätter Krister Blomgren.

Samarbetet innebär att grävmaskinstillverkaren Doosan kommer att fabriksförbereda sina grävmaskiner i Europa för tillrotatortillverkaren Engcons styrsystem, fästen och tiltrotatorer.

Doosan Infracore Europe Marketing Communications Manager, Kevin Lynch, kommenterar ytterligare:

– Vi är glada över att använda Engcon som en av våra partners för styrsystem och tiltrotatorer. På grund av den starka tillväxten på denna marknad kommer vårt partnerskap att ge ökad arbetseffektivitet för att svara på våra återförsäljares och kunders efterfrågan.

Ann-Louise Larsson
Ann-Louise Larsson
E-post: redaktionen@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades måndag den 16 september 2019

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste