ENTREPRENAD LIVE: Randex lanserade dumpervagn i ny storlek

Randex har lanserat den nya dumpervagnen XD H 200 på Entreprenad Live. Lastkapaciteten är 20 ton och är avsedd att dras av en större traktor på 200 hästar och uppåt.

Randex XD H 200 är en ny dumpervagn som lastar 20 ton. Foto: Ann-Louise Larsson

XD H 200 är utrustad med luftbromsar och luftfjädring för mjuk gång, både fullastad och tom. Sista hjulaxeln är styrbar, också för att förbättra körupplevelsen. Flaket är gjort av Hardox 450 och vagnen är avsedd att dras av en traktor på minst 200 hästar. De första modellerna är redan sålda och Randex tror att modellen ska gå hem hos många användare.

– Vi har sett en växande marknad för vagnar i den här storleksklassen. Man får med sig stora volymer på bara två axlar, säger Amund Randli på Randex.

Ann-Louise Larsson
Ann-Louise Larsson
Tel: 019-16 61 30
E-post: ann-louise@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades måndag den 16 september 2019

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste

Digitalt, självkörande och klimatsmart – så tror Bomag om framtiden

Under två dagar har Bomag bjudit in kunder och press till ”Innovations Days” vid fabriken och huvudkontoret i Boppard, en timmas bilresa norrut från Frankfurt. Den röda tråden genom dagarna har varit de tre ledorden; digitalisering, automatisering och minskade utsläpp. Bland annat har den självkörande välten Robomag  BW154 visats, som man kunnat se för första gången på Bauma tidigare i år.

 

Kommentera