ENTREPRENAD LIVE: Sprillans ny Liebherrgrävare anlände direkt från fabriken

Liebherrs nya bandgrävare R924-8 var så ny att den inte hunnit utrustas innan den tog plats i montern på Entreprenad Live.
– Vi är väldigt glada att vi har lyckats få hit den, säger Liebherr Sveriges vd Jörg Miethke.

Liebherrs nya bandgrävare R924-8 är en rykande färsk nyhet från Liebherr som anlände direkt från fabriken till mässan och hade inte hunnit utrustats. Foto: Ann-Louise Larsson

Den nya maskinen ingår i generation 8 och har en steg V-motor på 175 hästkrafter. Den har

Jörg Miethke, vd på Liebherr Sverige, berättar att man redan sålt tre stycken av den nya modellen trots att man inte haft någon maskin att visa upp förrän nu. Foto: Ann-Louise Larsson

partikelfilter och adblue, men inte EGR, vilket alltså innebär att ingen regenerering behöver göras. Nytt för generation 8 är bland annat hydraulsystemet, där man nu övergått helt och hållet till elservo för bättre inställningsmöjligheter.

Designen är helt ny och man har tänkt till när det gäller bommens konstruktion för att optimera vikten, vilket gör att man kan använda större redskap än tidigare. För att kunna kliva upp på maskinen på ett säkert sätt har den utrustats med räcken att hålla sig i och en bra plattform att stå på. Displayen i hytten är en touchscreen, som har blivit lite större än tidigare.

– Vi har redan sålt tre stycken innan vi ens haft någon maskin att visa upp. Maskiner på 24-25 ton ser vi är en storlek som kommer mer och mer, säger Jörg Miethke.

Ann-Louise Larsson
Ann-Louise Larsson
E-post: redaktionen@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades tisdag den 17 september 2019

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste